Мартин Стоев е фаворит за поста на Николай Желязков като национален селекционер, твърди "Тема спорт".

Специалистът заяви, че ще подаде оставка, след срамното отпадане от Световното първенство. Според изданиета на Желязков ще бъде приета от Управителния съвет на БФ Волейбол, предвид и факта, че договорът на треньора на "Левски" София приключва със световното първенство.

20-ото място в крайното класиране на “лъвовете” и загубата от Мексико с 2:3 обаче са направили така, че ръководството на централата да се обедини около позицията, че Желязков няма да води отбора повече.

Според информацията ни предстоят да бъдат водени разговори с Мартин Стоев, който е селекционер на младежите до 20 години и постигна серия от впечатляващи резултати.

До момента той няколко пъти е отказвал да се върне начело на националния отбор за мъже, с мотивите, че иска да извърви целия път с гарнитурата на своя син Ерик Стоев.

На фона на настоящата ситуация обаче не е изключено този път да има промяна в нагласата му. Ако Мартин обаче отново откаже, ще последва конкурс за избор и почти сигурно ще се стигне до чужденец, като наследник на Николай Желязков.

Управителният съвет на БФВ трябва да се свика до 2 седмици, като ще обсъди и провеждане на Общо събрание, на което да бъде намален съставът му.