Николай Желязков беше освободен от поста селекционер на националния отбор на България по волейбол. Това реши УС на БФ Волейбол. Членовете на ръководния орган гласуваха договорът на специалиста да не бъде подновяван. Още при завръщането на тима от Световното в Полша самият Желязков обяви, че ще подаде оставка. Причината е изключително слабото представяне на първенството, къдено "лъвовете" записаха три загуби, катжо едната беше от аутсайдера Мексико.

Бившият централен блокировач присъства за кратко на заседанието на Управителния съвет в парк-хотел “Москва”, но малко преди края му си тръгна. Бившият вече селекционер на България отказа да говори пред медиите.

“Николай Желязков не изпълни минималните изисквания за резултати на националния отбор и затова е освободен от поста и няма да му бъде предложен нов договор”, обясниха от федерацията.

Предстои да бъде обявен конкурс за нов селекционер на националния отбор на България. На 5 октомври ще бъдат имената на специалистите, които са подали своите кандидатури и ще се борят за поста.

Снимка: БГНЕС