Разпределителката на националките по волейбол Лора Китипова говори след успеха на България над Казахстан с 3:0, в последния мач от Световното първенство в Полша и Нидерландия. Тя заяви, че тимът е можел да даде много повече на Световното. Също така обяви, че най-вероятно това ще бъде последното й участие с националната фланелка.

„Не ни беше лесно нито психически, нито физически. А лично се чувствам изключително изтощена. Не сме си свършили работата. Не дойдохме да спечелим само срещу Казахстан. Хубаво е, че завършихме с победа, щеше да е още по-зле, ако бяхме загубили. Определено смятам, че можехме още много какво да дадем“, започна тя.

„За Лигата на нациите бяхме доста по-подготвени. Може би тогава нямаше и такова напрежение, нямаше окачквания към нас. Винаги очакванията си оказват влияние по един или друг начин. Не бяхме добре подготвени за това първенство. За мен лично, аз не съм в най-добата си форма. Не знам каква е причината. Играхме зле, не се получиха нещата. Надявам се занапред да се получават по-добре“.

„Най-вероятно, за мен това ще е последен сезон с националния тим. Не искам да казвам категорично, но мисля, че това бе последното ми състезание“, завърши Китипова.