MAX Sport ще излъчва мачове от SuperLega Credem Banca през настоящия и следващия сезон или до края на сезон 2023-2024. Италианското първенство по волейбол се смята за едно от най-силните в света и е дом на няколко от най-добрите български състезатели и треньори. Сред представителите ни в SuperLega са Матей Казийски от Itas Trentino (Трентино), Александър Николов от Cucine Lube Civitanova (Лубе Чивитанова), Аспарух Аспарухов от Pallavolo Padova (Падуа), Алекс Грозданов от WithU Verona (Верона) и наставникът на Верона - Радостин Стойчев, който е най-успешният ни треньор на клубно равнище.

Преките предавания ще започнат тази събота (4 февруари) с мача между лидера в класирането Sir Safety Susa Perugia (Перуджа) и Gas Sales Bluenergy Piacenza (Пиаченца), който ще се излъчи от 19:00 часа по MAX Sport 1. MAX Sport ще излъчи също полуфиналите и финала на Купата на Италия по волейбол.

SuperLega е най-новото допълнение към първокласното спортно съдържание на MAX Sport. Спортните канали излъчват Лигата на нациите по волейбол за мъже и жени, Шампионската лига по волейбол за мъже и жени, както и Евроволей 2023.

Настоящият сезон в SuperLega Credem Banca е 78-ият в историята. Лигата включва 12 отбора и включва две фази – редовен сезон и плейофи. Първата фаза се провежда от октомври до март по схемата „всеки срещу всеки“, като се играят по два мача между всяка двойка при разменени домакинства. Последният в класирането изпада в долната дивизия през следващия сезон. Настоящите фаворити са Перуджа, но за титлата се борят още Трентино, Пиаченца и действащият шампион Лубе Чивитанова.

В края на редовния сезон най-добрите осем отбора се класират директно за плейофите по класическата схема – 1-ви срещу 8-и, 2-ри срещу 7-и, 3-ти срещу 6-и и 4-ти срещу 5-и. Четвъртфиналите, полуфиналите, мачът за третото място и финалът се играят в серии от пет мача. Най-добрите три отбора във финалното класиране (според Teams Ranking System на SuperLega, която включва и резултатите от редовния сезон), се класират за Шампионската лига по волейбол.

Освен богато разнообразие от волейболно съдържание, каналите MAX Sport предлагат широк избор от други спортни събития. Абонатите могат да гледат срещи от Националната баскетболна лига, Евролигата по баскетбол, Диамантената лига и най-интересните тенис турнири на ATP. Феновете на футбола могат да се наслаждават на мачове от трите най-добри европейски турнирa – Шампионската лига във вторник, Лига Европа, Лигата на конференциите, както и от едно от най-добрите първенства на Стария континент – испанската LaLiga, италианската Серия А, нидерландската Ередивизи и Купата на Франция. Към тях трябва да добавим и двете най-престижни футболни турнира на Южна Америка – Копа Либертадорес и Копа Судамерикана. MAX Sport излъчва също моторни спортове - сериите NASCAR, MotoGP и WRC, хокей – NHL, бойни спортове – UFC, Cage Worriers и избрани първокласни боксови галавечери.