Треньорът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели беше повече от щастлив от победата на България с 3:1 над Република Корея. Тя извади българките от зоната на изпадащите от Лигата на нациите за сметка на Хърватия.

"Знаехме какъв е този мач - коментира Мичели пред официалния сайт на БФВолейбол. - Нашите заслужиха победата. Не беше никак лесно. Корея изигра най-добрия си мач в турнира пред своя публика. В последните дни тренирахме само за този двубой и най-важното е, че не си направихме харакири. Това беше нашият ден. Трябваше да спечелим. В предишни мачове след загуба на гейм излизахме много по-слаби. Сега беше обратното - изиграхме страхотна четвърта част".

Специалистът призова за запазване на концентрация в състава. "Не трябва още да се радваме, че сме останали в Лигата на нациите. Трябва ни още една победа. Хърватия може да постигне нещо срещу Нидерландия, Турция или Полша. Надявам се само всички да играят професионално и честно. Аз съм щастлив, че сега свършихме най-доброто. Искам победа. Не знам в кой мач, но трябва да я спечелим. За да сме 100 процента сигурни, ни трябват още три успеха", допълни Лоренцо Мичели.

В четвъртък от 9:30 часа България ще се изправи срещу САЩ. Българките заемат 14-то място до момента с 2 победи и 7 поражения.