Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години се класира за полуфиналите на Световното първенство в Бахрейн. Момчетата на селекционера Андреа Буратини победиха с категоричното 3:0 (25:18, 35:33, 25:18) Полша във втората си среща от Група Е от втората групова фаза на Мондиала, играна този следобед в Манама.

Това е втора победа на младите „лъвчета“ в четвъртфиналната фаза, след като вчера удариха с 3:0 Тайланд. Така България е с 2 победи от 2 мача и 6 точки в актива си, като ще се класира за полуфиналите на световното първенство за тази възраст за първи път от 2003 година. Тогава в състава ни личат имената на Матей Казийски, Тодор Алексиев, Боян Йорданов и Иван Станев, които стигат до бронзовите медали.

Тимът на Полша, който е световен шампион за юноши до 19 г. от преди две години, допусна втора поредна загуба в тази фаза на първенството и отпада от борбата за медалите, като ще продължи да играе за разпределение на местата от 5-о до 8-о.

Утре (13 юли) от 17:00 часа България излиза срещу отборът на Иран в директен сблъсък за първото място в групата. Двата тима играха заедно на силния приятелски турнир в София преди началото на шампионата на планетата, като „персите“ се наложиха с 3:2 гейма.

Снимка: BVF