Мартин Стоев призна, че се е оказал лошият пророк, от който Българската федерация по волейбол се е страхувала, когато той влезе в надпреварата за национален селекционер през миналата година. Тогава той отказа да минава през конкурс, защото не смята, че това е начинът, за да се избира специалист, който едва ли не ще прави празни обещания.

Аз не искам нищо. В България се извъртат нещата постоянно. Както беше миналата година. Казал съм, че на конкурс за треньор няма да отида. На нито един. Когато получа покана, тогава ще разберете, дали ще приема. Но аз покана за треньор на националния тим не съм получил. В един момент УС ме извикаха на един разговор, в който те го извъртяха по някакъв начин, че едва ли не аз съм кандидат, Пламен (Константинов) е кандидат и други също. Нещата се извъртат. Не както ги представят. Аз не съм ходил, не съм кандидатствал, не съм искал абсолютно нищо. Ако получа покана тогава ще разберете, но пак казвам - не съм получавал такава“, коментира Стоев пред BG Volleyball.

Страната ни не успя да спечели квота за Олимпийските игри в Париж догодина. Точно това бе прогнозата и на специалиста при въпросните събития около конкурса. Тогава той предлага да се преглътне горчивата хапка и да се започне изграждането на състав, който да се прицели в Игрите в Лос Анджелис през 2028 г.

Вместо това Пламен Константинов направи пореден опит, за да върне Матей Казийски (39) в състава, а сред избраниците му на Лигата на нациите и Европейските квалификации са оказаха Цветан Соколов (33), Мартин Божилов (35), Георги Сеганов (30) и Николай Пенчев (31).