Левски София е новият носител на Суперкупата на България по волейбол, след като през уикенда се наложи с 3:2 над действащия шампион в турнира - Хебър Пазарджик.

Младите момчета на Николай Желязков демонстрираха страхотно израстване, след като в продължение на няколко години се превърнаха от невзрачни момчета, пълнещи принудително дупки, до фаворити в тазгодишното издание на родния шампионат.

Преломният момент изглежда бе в първия гейм, когато се стигна до внушителното 30:28 за „сините“. Веднага след това те удвоиха аванса си с 25:22, но „тигрите“ показаха, че нямат намерение да се дават без бой и изравниха със 17:25 и 23:25. В тайбрека всичко се реши след 15:13.

Звездата на вечерта в Бургас бе 19-годишният Венислав Антов, който заби впечатляващите 32 точки. Той бе удивителен на начален удар (6 точки) и при защита на блокадата (4 точки).

Шампионатът Суперлигата тази година със сигурност ще бъде много по-интересен от предходните няколко сезона, защото освен Хебър и Нефтохимик ще видим много по-сериозното влияние на ЦСКА, Левски и Дея Спорт.