Българската Суперлига по волейбол е много високо ценена от бившия капитан на националния отбор и настоящ президент на Левски София - Владимир Николов. Той дори го поставя в топ 6 на Европа.

За последните 7 години клубният ни волейбол много се разви. Наскоро си говорихме с експерти на Световното първенство в Бахрейн, като българското първенство вече е на шесто място в Европа – като ниво, качество, заплащане. Когато започвахме, ни нямаше на картата. В шампионата ни има скъпоплатени чужденци – състезатели и треньори“, каза Николов по време на пресконференцията преди старта на сезона, цитиран от „Тема Спорт“.

Неминуемо той трябваше да отговаря и на въпроси, свързани с националния отбор, който регистрира някои от най-лошите си резултати в историята в последно време. Владо Николов изтъкна, че конкурентите в Суперлигата би трябвало да залагат малко повече на млади местни момчета от школите, без това да означава целият гръбнак да бъде съставен от българи, защото не всеки тим е в състояние да извърви дългия път, през който минаха „сините“.

Левски е и действащият носител на Суперкупата на България, след като детронира отборите на Нефтохимик и Хебър в последователни мачове през миналия уикенд. С това автоматично клубът се превърна в един от фаворитите за титлата и в шампионата тази година.

„Сините“ откриват кампанията днес от 18:00 часа в гостуване на Марек Дупница. По същото време играят Раковски 1964 и Дея Спорт Бургас, а малко по-късно са срещите Нефтохимик Бургас - Пирин Разлог и Берое - Хебър.