Краят на грандиозния волейболен проект "Хебър" вече окончателно е факт!

От пазарджишкия клуб официално обявиха, че в първенствощо ще играят само негови юноши.

Някои от опитните волейболисти чакаха eвентуална развръзка до последно, надявайке се на чудо, но за съжаление финансиране не се е намерило.

Кризата дойде след кметските избори и смяната на градската управа в Паразжик. В "Хебър" се изливаха сериозни дори за футболен клуб средства, а това секна тотално с гореспоменатата промяна в статуквото.

Резонно тримата класни италианци и сънародникът им Алберто Джуиани, който пое тима през лятото, напуснаха, а и не само те.

Тази вечер в зала "Васил Левски" тренираха младите надежди на куба, които ще излязат в следващия мач при домакинството срещу шампиона Нефтохимик" в петък. Преди него "Хебър" е лидер в класирането, пише 24 часа.

Ето какво написаха от клуба на официалната си фейсбук страница:

"Хебър" отваря нова страница в своята история! Знаем, че ще бъде трудно, но също така знаем, че единствено заедно можем да се справим!

В следващите срещи цветовете на "Хебър" ще защитават момчетата от школата на клуба! В предстоящите седмици клубът ще търси 3-4 по-опитни попълнения, които да подпомагат развитието на младите ни играчи!

Този петък от 19,30 часа, нашите момчета заслужават Вашата подкрепа в двубоя срещу "Нефтохимик"!".

Иначе по-рано днес посрещачът Тодор Вълчев официално стана 8-ият волейболист, който си тръгна от "Хебър" заради кризата. Той подписа с ЦСКА

Преди него от Пазарджик избягаха Николай Къртев (“Аркас”, Тур), Джулио Саби и Якопо Масари (“Катания”, Ит), Микеле Басанович (“Чистерна”, Ит), Красимир Георгиев и Розалин Пенчев (“Нефтохимик”) и Добромир Димитров (“Ортона”, Ит).