Българският национал Александър Николов поднови договора си Кучине Лубе Чивитанова до 2028 година, обявиха от италианския волейболен клуб.

"Клубът си гарантира представянето на талантливия български играч до 2028. Дошъл изненадващо през лятото на 2022, харизматичният гигант от Балканите очарова всички със своята мощ в атака, с изключителна решителност и подход към мачовете на много опитен играч. Това са качества, които позволиха на волейболиста, роден през 2003 и висок 206 см, да изпъкне още през първия си сезон в трудно първенство като италианската Суперлига. Син на известния Владимир Николов, който Бепе Кормио доведе в Италия през сезон 2007-08 и стана шампион с Тренто и Кунео, Алекс бе представен в Чивитанова Марке като играч на годината в американското първенство", написаха от Чивитанова за Николов на официалния си сайт.

"Много съм щастлив и благодарен на Чивитанова за тази нова възможност. Държа да благодаря на всички, които ме подкрепяха и ми помогнаха да стигна дотук. Италианското приключение и ценностите в бяло-червения отбор помогнаха да натрупам опит и ме направиха по-добър играч и човек. Ще продължа да работя върху себе си, за да подобря техниката си и за да бъда още по-готов психически. Реших да продължа в клуба, защото тук намерих гостоприемна атмосфера и чувствам Чивитанова като мой дом. За мен е важно да имам доверието на Бепе Кормио, на цялото ръководство и техническия екип, както е важно да мога да разчитам на гореща подкрепа от публиката. Нашите фенове винаги са близо до отбора и ни помагат да се справяме с трудностите. Искам да продължа да ги правя щастливи с изявите си. Мечтая да спечеля титлата с "бианкоросите" и да положим основите на цикъл от успехи", каза Алекс Николов след подновяването на контракта.