Бившият футболист на Левски и Черно море Даниел Димов разказа страшни неща за престоя си в израелския Макаби Петах Тиква.

"Палестинците изстрелваха постоянно снаряди към Тел Авив, а от местната отбрана пускаха сирени, които ни предупреждаваха, че трябва да се скрием. Хубавото е, че напрежението бе само през първия месец".

"Именно затова изчаках и не взех семейството си с мен от самото начало. Беше кошмар. Няма да забравя една сутрин в 6 часа се събудих от сирена и в просъница се скрих в бункера. Питах се как точно попаднах в отбор от страна, която воюва".

"За щастие всичко приключи бързо. Любопитното е, че снарядите не стигаха до Тел Авив. Отбраната на израелците се справяше с ракетите още във въздуха. Проблем беше това, че хората трябваше да се крият от отломките, които падаха навсякъде, а ако си в колата и на улицата малкото време за реакция се оказва проблем", разказа Димов пред varnautre.bg.

Той говори и за положението в Левски, където изкара няколко сезона. "Крайно неприятно е Левски да е в подобна ситуация. Но това не ме изненадва. За три сезона и половина на "Герена" през клуба преминаха над 80 футболисти. В момента текучеството продължава. Всеки сезон 7-8 нови футболисти идват в Левски. Отделно чух, че са намалили заплатите с около 30% и затова футболистите бягат. Без ясна стратегия и финансова стабилност Левски не може да си върне позициите в родния футбол", каза още Димов, който в момента е свободен агент.

Той коментира и жребия на Черно море във втория предварителен кръг на Лига Европа, който отреди за съперник Динамо Минск.

"Черно море има своите шансове срещу Динамо (Минск). Макар че ще е много трудно. Все пак съперникът е с 11 млн. евро бюджет. Играе редовно е Европа, а през миналия сезон игра и в групите на турнира. Но Черно море вече показа, че е в състояние да опонира достойно на по-силни европейски клубове. Срещу Сампдория, Щутгарт и ПСВ Айндховен малко не ни достигна. Дано сега имаме късмет срещу Минск и да ликуваме".

"На "Тича" от години има спокойствие, изградена структура, ясно финансиране. Шефовете са точни към футболистите – каквото кажат, винаги го изпълняват. Начело е и доказан треньор, който преди 6 години класира отбора трети, а сега с помощта на играчите и публиката, заслужено докара първата купа на България във Варна. Надявам се това да е само началото на един успешен период и догодина "моряците" да щурмуват топ 4, защото разполагат с отбор за подобни цели", завърши Димов.