Треньорът на френския шампион ПСЖ - Лоран Блан, не прие никак добре инцидента със защитника Серж Орие, който беше отстранен за неопределено време от състава заради нанесени обиди към наставника и нападателите Златан Ибрахимович и Анхел Ди Мария.

Блан заяви, че лично той се е застъпил за Орие при привличането му, но в замяна не е получил никаква благодарност, което го обижда дори повече от думите.

"Не приех нещата добре. Демократично общество сме и всеки може да изрази свободно своето мнение, но аз се застъпих за това момче преди две години. Жалко е, че той ми се отблагодарява по този начин. Виждаме една цяла генерация от футболисти, които прекарват много време в извинения. Те трябва просто първо да мислят, за да не им се налага да го правят", каза Блан след жестокия скандал в лагера на тима.

"Той се самонаказа и сега ще трябва да изтърпи последствията. Можеше да се подготвя за мач от осминафиналите на Шампионската лига, а вместо това си седи у дома. Проблемът обаче е друг - по този начин той наказва и клуба. Ако имах проблем с него, нямаше да използвам медиите, за да изразя чувствата си", добави треньорът