Стрелецът на Барселона и Уругвай Луис Суарес побесня по време на двубоя с Венецуела, загубен от националния отбор на страната му с 0:1.

Суарес все още се възстановява от травмата в бедрото, която получи във финала за Купата на Испания срещу Севиля. Той направи кратка загрявка, но остана на пейката.

Без него Уругвай отпадна от битката за Копа Америка, тъй като вече има две загуби в първите си два мача.

Луис беше видимо изнервен, че не може да помогне на своите. Той изля гнева си като удари резервната скамейка с юмрук, свали бутонките си и след това захвърли тренировъчния си потник.

Успехът класира Венецуела за фазата на директните елиминации, където място намери и Мексико, който също постигна втора победа, сега над Ямайка с 2:0.

На "Линкълн Фийлд" във Филаделфия Саломон Рондон вкара единственото попадение за Венецуела в 36-ата минута. Алехандро Герера пробва да прехвърли стража на Уругвай Фернандо Муслера с удар от центъра, но вратарят на Галатасарай изби топката със сетни сили в горната греда. За негово съжаление обаче тя попадна в Рондон, който от непосредствена близост реализира за оказалото се крайно 1:0.

В другата среща от тази нощ Мексико постигна сравнително лесен успех над аутсайдера Ямайка. Хавиер Ернандес Чичарито даде аванс на "ацтеките" в 18-ата минута, а резервата Орибе Пералта оформи крайното 2:0 в 81-ата.

Във временното класиране води Мексико с 6 точки и голова разлика 5:1, докато Венецуела е на втора позиция със същия точков актив и голова разлика 2:0.

15-кратният шампион Уругвай и Ямайка вече нямат шансове за класиране напред.