Беларус - Франция, мач от група "А" на световните квалификации за Мондиал 2018 в Русия, стадион "Борисов Арена", 21:45 българско време

Вероятни състави:

Беларус: Горбунов, Шитов, Мартинович, Сиваков, Поляков, Маевски, Кисляк, Кривец, Гордейчук, Володко, Сигневич

Франция: Манданда, Сидибе, Варан, Кошчелни, Курзава, Погба, Канте, Матюиди, Гризман, Марсиал, Жиру

Прогнозата на Gol.bg:

Франция забрави болезнената загуба от Португалия (0:1) във финала на Евро 2016 и тръгна устремно новия цикъл с победа 3:1 над Италия в Бари преди дни.

Следва и първият официален мач от квалификационната група за Мондиал 2018, където се намира и България. На хартия разликата в класите с Беларус изглежда огромна.

В предишни срещи "петлите" са брали доста ядове при гостувания в бившата съветска република и имат едно на ум за двубоя в Борисов.

"Франция е фаворит в тази група. Холандия гради основите на нов отбор, а Швеция вече е без Ибрахимович.

България, Беларус и Люксембург са по-слаби отбори, но в никакъв случай не трябва да ги подценяваме", заяви в навечерието на мача нападателят Оливие Жиру, който ще води атака на Франция тази вечер.

Дидие Дешан няма сериозни кадрови проблеми. Единствената липса е вратарят Уго Лорис, който ще бъде сменен под рамката от Стив Манданда.

Уж очакваното завръщане на Карим Бензема в националния отбор не се случи, като алтернативите на Жиру в нападение си остават Андре-Пиер Жиняк и Кевин Гамейро.

Може би единствената дилема пред Дешан е на левия фланг, където трябва да избира между Дмитри Пайе и Антони Марсиал, който направи силен мач срещу Италия и отбеляза гол.

Беларус също си повдигна самочувствието преди старта на квалификациите с победа 1:0 срещу Норвегия. Командата на Александър Хатскевич е корав домакин и повечето национали трябва да са в топ кондиция, тъй като местното първенство е в разгара си.

В последните си три сблъсъка с Франция беларусите винаги са успявали да поразят вратата на съперника. Нищо чудно и сега да успеят, но само едно попадение едва ли ще стигне за положителен резултат срещу звездния френски отбор.

Победа с два гола разлика изглежда резонна за "петлите", а всичко друго освен три точки за гостите би било сензация.

Резултат: 0:2