Бразилия победи гостуващия Аржентина с 3:0 в голямото южноамериканско футболно дерби от квалификациите за Мондиал 2018.

"Селесао" игра за първи път на "Минейрао" в Бело Оризонте след тежката загуба с 1:7 от Германия на полуфиналите на Световното първенство през 2014 година, но възпитаниците на Тите накараха феновете си бързо да забравят спомените от най-тежкото домакинско поражение на тима в историята.

Бразилия поведе в 25-ата минута, когато след атака от ляво Неймар подаде към Фелипе Коутиньо, който приближи дъгата пред наказателното поле и със страхотен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Серхио Ромеро.

В последните секунди на първата част Габриел Жезус изведе Неймар в чиста позиция в ляво в пеналта и нападателят на Барселона хладнокръвно преодоля за втори път Ромеро с удар по тревата.

Паулиньо направи резултата класически в 58-ата минута. Той получи пас от Ренато Аугусто от дясно и с точен удар от десетина метра направи 3:0.

В състава на Аржентина след три мача отсъствие се завърна звездата Лионел Меси, но той беше далеч от най-добрите си игри.

С успеха Бразилия се утвърди на върха на класирането след 111-ия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка с 24 точки.

Аржентина пък записа четвърти пореден мач без успех и остана шести с 16 точки.

Уругвай запаси второто си място с 23 точки след домакинско 2:1 срещу Еквадор. Себастиан Коатес и Диего Ролан се разписаха след асистенции на Карлос Санчес до почивката, а между двете им попадения за гостите вкара Фелипе Кайседо.

Бразилия - Аржентина 3:0

Бразилия: Алисон, Дани Алвеш, Маркиньос, Миранда, Марсело, Фернандиньо, Паулиньо, Ренато Аугусто, Филипе Коутиньо, Неймар, Габриел Жезус.

Аржентина: Ромеро, Сабалета, Отаменди, Фунес Мори, Мас, Перес, Биля, Маскерано, Ди Мария, Меси, Игуаин