Димитри Пайе не успя да помогне на Марсилия, а тимът отстъпи с 2:3 при гостуването си на Нант в среща от 25-ия кръг на френското първенство. Благодарение на двата гола в първите 20 минути Канарчетата изковаха победата и скочиха с 5 места нагоре в класирането, като се придвижиха от 17-о на далече по-комфортното 12-о с 29 точки.

Гостите от Марсилия, които отговориха с два гола на намиращия се в добра форма Бафетимби Гомис, са 6-и с 36. Начело с 58 е Монако, пред Пари Сен Жермен с 55 и Ница с 53.

Отборът на Нант определено не се чувстваше до днес удобно на своя стадион и беше вкарал само пет гола от началото на сезона, но сега още в 11-ата минута излезе напред. Разписа се Диего Карлош, който довкара топката от малкото поле след корнер. Удар на Гийом Жиле беше париран от вратаря Пеле, след което последва нов удар на Адриен Томасон, който пък рикошира в Патрис Евра и отскочи във въздуха, след което Карлос вкара.

В 20-ата минута 21-годишният полски нападател Мариуш Степински завърши контраатака, като преди това копна топката над крака на опитния защитник Роландо, а после направи същото и с Евра, преди да се завърти и с рикошет в Роландо да вкара за 2:0.

Преди почивката Пайе, който започна като титуляр, се отчете с неточен удар с глава, като изпревари съотборника ис Гомис, а малко след това Пеле спаси вратата си от трето попадение.

Но в 49-ата минута Гомис върна един гол, засичайки центриране на японския десен бек Хироки Сакаи. 51 секунди по-късно защитата на гостите заспа и Адриен Томасон пусна топката под вратаря Пеле след подаване на Лео Дюбоа. Гомис вкара втория си гол в 61-ата минута, този път с глава при подаване на Морган Сансон. Но малко по-късно трябваше да напусне терена заради контузия в коляното.