Селекционерът на националния отбор на Люксембург по футбол Люк Холц събра играчите си на лагер преди последните две Световни квалификации в група А. Играчите от Великото херцогство гостуват на Швеция на 7-и октомври, а на 10-и приемат българския национален отбор.

Ларс Герсон (ГИФ Сундсвал, Швеция), Максим Шано (Ню Йорк Сити, САЩ) и Стефано Бензи (Фола Еш) отпадат от състава заради контузии, а групата за двата мача е 23-а футболисти. Шано е титулярен капитан на отбора, на 27 години е, има 25 мача и 2 гола. При това положение капитан на отбора ще бъде вратарят-ветеран Жонатан Жубер.

"Жонатан заслужи лентата с отличното си представяне срещу Франция, когато завършихме 0:0. Най-нормалното нещо е вратарят на Дюделанж да бъде капитан", заяви Холц.

В състава е и соченият за най-голям талант на Люксембург в момента Енес Махмутович, който през това лято премина от местния Фола Еш в английския клуб Мидълзбро. Защитникът от босненски произход е само на 20 години и може да играе и за младежкия тим на страната. Той трябваше да пристигне късно снощи след мач на младежкия отбор на Мидълзбро до 23 години срещу Ливърпул.

Защитникът Крис Филипс имаше контузия и отиде да търси подходяща помощ във Франция, но се е върнал в лагера с успокояващи новини. Той има единствено контрактура на става, което е ограничена подвижност в резултат на носене на гипсова шина. До пътуването за Швеция в петък играчът на френския Мец ще тренира в ускорителен режим и би трябвало да бъде на разположение за двата мача.

Състав на националния отбор на Люксембург за Световните квалификации с Швеция на 7-и октомври и с България на 10-и октомври:

Вратари: Жонатан Жубер (Дюделанж), Антони Морис (Мехелен, Белгия), Ралф Шон (Щрасен)

Защитници: Марио Муч (Прогрес Нидеркорн), Крис Филипс (Мец, Франция), Кевин Малже (Дюделанж), Енес Махмутович (Мидълзбро, Англия), Марвин Мартинс (Жьонес Еш), Алдин Скендерович (Унион Петанж), Тим Хал (Лиерс, Белгия)

Полузащитници: Матиас Йениш (Диферданж), Лоран Янс (Ваасланд-Беверен, Белгия), Кристофър Мартинс (Лион, Франция), Дуайън Холтър (Диферданж), Венсан Тил (Мец, Франция), Ерик Вейга (Айнтрахт Брауншвайг-2 отбор, Германия), Ян Островски (Айнтрахт Франкфурт-2, ШГермания), Оливие Тил (Прогрес Нидеркорн), Данел Синани (Дюделанж)

Нападатели: Даниел да Мота (Расинг Люксембург), Орелиен Жоаким (Лиерс, Белгия), Давид Тюрпел (Дюделанж), Жерсон Родригес (Телстар, Холандия)