Две години след смъртта на легендата на световния футбол Йохан Кройф стадионът в Амстердам все още не е приел неговото име, а причините не са съвсем ясни. Това съобщи синът му Жорди Кройф пред www.nu.nl.

Кройф си отиде от този свят на 24-и март 2016-а година на 68-годишна възраст, а почти веднага след смъртта му беше взето решение за смяна на името на стадиона Амстердам Арена.

Въпреки че футболният клуб Аякс подписа писмото за промяната, семейството даде съгласието си, а също така беше получена подкрепата и на общината, все още има детайли, които не са уточнени.

"За мен това протакане е разочароващо, защото се случва по необясними причини и дори липса на логика. Мисля, че баща ми заслужаваше стадионът да се казва Кройф Арена. Надявам се, че е въпрос на време това все пак да се случи и да бъде представено като обща инициатива на общината, на собствениците на стадиона и на футболния клуб", написа Жорди Кройф в седмичната си колонка във вестник Де Телеграаф.

"Баща ми е от Амстердам, от клуба Аякс. След смъртта на неговия баща, Аякс е институцията, която се грижи за него. И той точно това написа в книгата си Моята история", допълни Жорди Кройф, който в момента е спортен директор на израелския Макаби Тел Авив.