Златан Ибрахимович стартира в първенството на Мейджър-лигата на САЩ по най-добрия начин, като отбеляза два гола за новия си отбор Лос Анджелис Галакси. Той се развихри в градското дерби с ФК Лос Анджелис, като новаците поведоха с 3:0. Но най-успешният отбор в САЩ наниза четири гола в рамките на последните 30 минути, а Ибрахимович беше точен в 77-ата за 3:3 и в 90-ата за 4:3.

Шведът, който по-рано този месец се раздели с Манчестър Юнайтед, се появи на терена в 71-ата минута като резерва. Но само 6 минути след стъпването си в своя дебют, успя да вкара за 3:3 с удар от 35 метра над вратаря Тайлър Милър. Ибрахимович отбеляза за 4:3 в 91-ата минута с глава, засичайки подаване на Ашли Коул.

"Чух, че публиката скандира: Искаме Златан, искаме Златан! И аз им дадох Златан, казва с усмивка пред журналистите 36-годишният футболист. Наречено от местните медии Ел Трафико-дерби, градското съперничество в този вид имаше своето първо издание. И новаците от ФК Лос Анджелис стартираха мача по най-добрия начин, като до 25-ата минута водеха с 2:0 с две попадения на Карлос Вела, като особено второто си беше проява на истинско майсторство, след като прати вратая на земята.

Защитникът Даниел Стерес си вкара автогол в 48-ата минута, но след 60-ата минута по-опитният тим на Галакси взе нещата в свои ръце и върна едно попадение чрез Себастиан Летдже, както и чрез Крис Понтиус за 2:3 в 73-ата.

За Галакси не играха звездите им Ромен Алесандрини, както и Джовани дос Сантос и Джонатан дос Сантос.