Легендата на австралийския футбол Тим Кейхил ще сложи футболните обувки и националната фланелка за последен път през ноември, когато Кенгурата играят контрола с отбора на Ливан.

Футболната федерация на Австралия обяви днес, че футболистът със 107 мача и вече обявил края на кариерата си в националния отбор, ще бъде почетен за заслугите му към спорта в страната в Сидни на Олимпийския стадион на 20-и ноември.

"Чувстваме, че няма по-добър момент да почетем приноса на Тим към футболната игра в Австралия и да му дадем възможност да чуе за последен път скандиранията на публиката зад гърба си докато играе в Сидни, заяви изпълнителният директор на федерацията Дейвид Галъп. В същото време и феновете ще имат възможност да видят за последен път в игра голмайстор номер 1 с националната фланелка.

38-годишният Кейхил има 50 гола за Австралия и единственият от страната, който е участвал на четири Световни първенства. На турнира в Русия това лято той се появи като резерва в мача с Перу.

"Това ще бъде един невероятно специален момент- да представям страната ми за последен път и вече нямам търпение да кажа едно голямо Благодаря на всички, които ме подкрепяха през цялата ми кариера, обяви Кейхил.

Футболистът има сериозна кариера и по европейските терени, като направи голямо име с екипа на Евертън. След като в началото на годината изигра 10 мача за Милуол, сега той носи екипа на индийския Джамшедпур.