Аржентинската футболна легенда Диего Марадона има ново треньорско предизвикателство, след като беше назначен на поста в мексиканския втородивизионен Дорадос де Синалоа, обявиха от клуба с анонс до медиите.

"Добре дошъл на Големия Диего, добави клубът в профила си в Туитър, без да дава каквито и да било детайли около договора на 57-годишната звезда.

Марадона, който е световен шампион като капитан на Аржентина от 1986-а година, за последно беше треньор на Ал Фуджайра от ОАЕ в началото на тази календарна година.

Иначе активността му не спада през цялата 2018-а година, след като по време на Световното в Русия се замеси в няколко скандала, включително и расистки с корейски фенове, на които имитираше очите. След това беше обявен за почетен президент на беларуския тим Динамо (Брест).

Тимът на Дорадос е от град Кулиакан, столицата на намиращия се в северозападната част на страната щат Синалоа. След 6 кръга отборът се намира на 13-а позиция от 15 отбора, като има само три точки и все още очаква първата си победа.