Скандал разтърси руския футбол два дни преди мача с Швеция от турнира Лига на Нациите. Футболистите Александър Кокорин и Павел Мамаев са нападнали и пребили чиновник от Министерството на промишлеността и търговията на страната вчера сутринта в кафене в центъра на Москва, съобщи първо каналът Mash в социалната мрежа Telegram.

Кокорин е нападател на Зенит (Санкт Петербург), а Мамаев играе като полузащитник във ФК Краснодар. Малко по-късно пресслужбата на самото учреждение потвърди, че в инцидента са пострадали двама техни служители, а не един. Но пък и след това беше уточнено, че все пак пострадалият е само един и става дума за директора на дирекция автомобилна промишленост Денис Пак. Главното управление на МВР за Москва е открило процедура за установяване на инцидента и наказване на виновните.

Самите Кокорин и Мамаев не са извикани в националния отбор, а по-късно по темата взе отношение и министърът на спорта на страната Павел Колобков, цитиран от ТАСС. Той заяви, че двамата вече никога няма да бъдат извикани под флага на Русия и посъветва собствениците на клубовете да проверят детайлно какви играчи ангажират.

За двамата приятели това не е първо подобно изпълнение. През 2016-а година след провала на Русия на Европейското първенство във Франция, те блеснаха във видео, в което се вижда как се забавляват в скъпарски нощен клуб в Монте Карло. На фона на химна на Руската федерация двамата разнасят бутилки шампанско на стойност 500 евро едната. След това се извиниха за поведението си.