Бившият нападател на Англия и Ливърпул Даниел Стъридж бе освободен от Пърт Глори след изтичането на договора му.

32-годишният нападател се присъедини към клуба на старта на сезон 2021/22, но кампанията му бе съпътствана от травми. Офанзивният футболист изигра едва шест мача общо, стартирайки като титуляр в само един от тях. Той така и не се разписа при участията си с австралийския тим, записвайки общо 138 минути. Глори финишираха сезона си в А-лигата на дъното на таблицата, печелейки един от 26-те си мача.

Стъридж прекара шест години и половина в Ливърпул, където отбеляза 67 гола в 160 мача. Той прекара втората половина от сезон 2017/18 под наем в Уест Бромич Албиън. През лятото на 2019 нападателят се присъедини към турския Трабзонспор за три години, но контрактът му бе прекратен през март 2020, след като получи четиримесечна забрана за нарушаване на правилата за залагания.

Стъридж е един от шестима играчи, които напуснаха Глори днес. В четвъртък, бившият австралийски полузащитник Рубен Задкович бе назначен за нов старши треньор през следващите два сезона. Бившият нападател на Република Ирландия Анди Кеог прекрати кариерата си и ще поеме ръководна роля в клуба като отговорник за скаутското звено.