Португалската мегазвезда Кристиано Роналдо направи официален дебют и в първенството на Саудитска Арабия, но не успя да вкара гол при успеха на Ал Насър с 1:0 над Ал Етифак. Бразилецът Талиска вкара единственото попадение в 31-ата минута, което имаше стойност на завръщане на 1-ото място.

Представянето на Роналдо наелектризира феновете на стадиона в саудитската столица и това беше отчетено от старши треньора Руди Гарсия. Френският специалист заяви, че представянето му е било решаващо за победата, макар и да не е участвал в гола.

"Положително допълнение към отбора е, когато имаш футболист като Роналдо. Абсолютно винаги ангажира защитниците и това ни помогна да вкараме гол, започна треньорът пред журналистите.

"В този мач създадохме възможности за него и поискахме от футболистите да съобразят играта си между него и Талиска. Не бива да забравяме, че той участва в демонстративния мач срещу Пари Сен Жермен и не успя да получи достатъчно почивка, каза още специалистът. "Но дори и с присъствието на Роналдо в състава, не е лесно да се печелят мачовете в саудитската лига, заради силата на другите противници. И това се вижда от минималния резултат, на който се радваме".

Ал Насър отново е на върха в класирането с 33 точки от 14 мача, с една зад тях е Ал Хилал, който има и мач повече. На 26-и януари Роналдо и Ал Насър ще играят мача за Суперкупата на страната срещу Ал Итихад, а към първенството ще се върнат на 2-и февруари в мача с Ал Фатех.