Твенте е последният представител на Нидерландия в евротурнирите за следващия сезон. Тимът от Енсхеде спечели финалния плейоф за Европа срещу Спарта Ротердам. Твенте надви 1:0 съперника в реванша днес, след като в първата среща измъкна 1:1 в последната минута и така с общ резултат 2:1 от двата мача отива в предварителните кръгове на Лигата на Конференциите.

Единственият гол в мача вкара десният защитник Бренет, който завършва сезона с 10 попадения на сметката си. Той се разписа с удар от около 15 метра по диагонала в средата на второто полувреме. Вратарят на Спарта Ник Олай направи половин дузина великолепни спасявания и запази интригата до края. Ротердамци, които изпращат най-силния си сезон от 1995 г. пропуснаха също много положения. Най-доброто бе удар в гредата на Версхаурен.

Така Твенте за втора поредна година отива в предварителните кръгове на Лигата на Конференциите. Миналият сезон те отпаднаха там от Фиорентина. В надпреварата за Нидерландия ще участва и АЗ Алкмаар. Аякс е представителя в Лига Европа, ПСВ Айндховен в предварителните кръгове на Шампионската лигта, а Фейенорд е направо в групите на Шампионската лига.

Мачът бе официално сбогуване с футбола за капитана на Твенте Ваут Брама. 36-годишният халф дори бе титуляр за първи път от ноември 2021 г. и се раздели с играта със сълзи на очи. Треньорът Рон Янс също си тръгва от Твенте, който завърши сезона само с една загуба на своя стадион - срещу Фейенорд за Купата на Нидерландия.