Най-резултатният футболист в историята на световните първенства - Мирослав Клозе, ще се мъчи отново с мениджърската кариера, като този път се гласи за треньорския пост в словенския Олимпия Любляна, научихме от местното издание Nogomanija.

45-годишният германец с полски корени се очаква да замести Жоао Енрикеш на ръководната длъжност, тъй като тимът е далеч от челото в класирането на местното първенство, а с това се застрашават високите цели, поставени от ръководството.

Клозе дебютира през 2022 г. начело на Алтах в Австрия, но след по-малко от една година бе изгонен, тъй като не оправда високите очаквания, идващи с името му. Освен това той бе част от треньорския екип на Йоаким Льов за „Бундестима“ между 2016-2018, а в последствие прекара няколко години и в Байерн Мюнхен.

Клозе сложи край на футболната си кариера през 2016 г., записвайки почти 700 мача, над 250 попадения и повече от 130 асистенции. Също така завоюва златни медали от Световното първенство през 2014 г., голмайсторския приз в Бундеслигата през 2006 г. и добави още 9 значими трофея в кабинета си.