Нидерландия направи огромна крачка към класиране на Евро 2024, след като победи много трудно с 1:0 Гърция като гост в мач от Група В на квалификациите. С този успех Лалетата се изравниха по точки с южните ни съседи, но имат още 2 мача до края на надпреварата, а елините - само един. Двата тима имат по 12 точки, като Гърция среща класиралия се вече Франция, а Нидерландия играе през ноември с Ирландия и Гибралтар.

Мачът в Атина премина с много спорни моменти. В средата на първото полувреме рефера Алехандро Ернандес отсъди доста спорна дузпа за гостите. Ван Дайк падна в наказателното при ситуация, в която вратаря Влаходимос улови топката. Реферът обаче прецени, че преди това има нарушение срещу капитана на Нидерландия. Ваут Вегхорст изпълни много слабо и Влаходимос спаси. От последните 7 дузпи, които Вегхорст е изпълнил е изпуснал 5.

След почивката имаше повече положения. Влаходимос спаси удари на Райндерс, Бергвайн и Симонс. Гърците трудно създаваха положения, но резултата бе 0:0. В 89-ата минута Алехандро Ернандес отново се прояви. Испанският съдия отсъди дузпа за падане на Дъмфрис в наказателното поле. ВАР обаче имаше съмнения за решението му и го извика да прегледа ситуацията. Съдията на терен потвърди дузпата, макар контакт между Павлидис и Дъмфрис почти да нямаше.

Този път Ван Дайк изпълни и реализира за 1:0 в 93-ата минута на мача. Срещата продължи над 100 минути, а в оставащото време Броби бе съборен от Рецос в наказателното поле. Съдията не отсъди нищо, но ВАР отново имаше съмнения. Това бе може би най-истинската дузпа в мача, но рефера прегледа ситуацията и реши, че няма нарушение.

Въпреки това победата е за Нидерландия, която вече има огромен шанс да отиде на Евро 2024. Гърците ще се надяват на чудо от Гибралтар или Ирландия.