Треньорът на Лион и бивш италиански национал Фабио Гросо се включи в Instagram, за да сподели мислите си за първи път, след като беше ранен при нападение срещу автобуса на неговия отбор, докато пътуваше към стадиона за мача от Лига 1 срещу Олимпик Марсилия в неделя. Гросо е получил сериозни наранявания по лицето, тъй като летящи предмети са счупили стъклото на автобуса на отбора, и се е нуждаел от 12 шева при пристигането си на стадион "Велодром".

Гросо трябваше да се срещне с колегата си, носител на Световната купа през 2006 г., Дженаро Гатузо, който в момента е начело на Олимпик Марсилия, но мачът беше отменен заради инцидента. В коментар за неприятните събития от уикенда Гросо сподели пред своите последователи в Instagram.

"Това, което се случи в неделя вечер, можеше да бъде трагедия, със сигурност беше за спорта и за всички, които го обичат. Надявам се с цялото си сърце, че това може да бъде урок за в бъдеще. Благодаря на всички за добротата и подкрепата. Allez l'OL ... завинаги", написа треньорът.