Галатасарай и Фенербахче искат финалът за Суперкупата на 29 декември да се играе в Турция, а не в Саудитска Арабия, където е предвиден, съобщи АП, цитирана от БТА.

Имаше и обществен натиск мачът да е на домашен терен, тъй като ще отбележи и стогодишнината от обявяването на Турската република.

От Фенербахче поискаха мачът да се играе на стадион "Ататюрк" в Истанбул, където бе финалът на Шампионската лига миналия сезон, или в Самсун. Предложението е било прието единодушно, твърдят от клуба.

Самсун, който се намира на брега на Черно море, е известен като града, в който Мустафа Кемал Ататюрк е започнал войната за независимост и е основал Турската република на 19 октомври 1923 година.

В искането на клубовете се казва, че те държат да играят "на турска земя, която нашите предци са спечелили и защитавали с кръвта си, живота си, идеите и мъдростта си".

Суперкупата е двубой между шампиона (Галатасарай) и носителя на Купата (Фенербахче). Беше предвидено срещата да се състои на стадион "Ал-Авал Парк" в Рияд. Финалите за Суперкупите на Испания и

Италия също се играха в Саудитска Арабия в последните години.