Лионел Меси се обяви против насилието между и над феновете по футболните стадиони, след като дербито между Бразилия и Аржентина от квалификациите за Мондиала бе опорочено от сблъсъци на „Маракана“ през изминалата нощ.

Този отбор продължава да пише история. Велика победа на „Маракана“ днес, макар да бе белязана от репресии срещу аржентинските фенове в Бразилия. Това не може да се толерира. Лудост е и трябва да спре сега!“, написа 8-кратният носител на „Златната топка“ в своя Instagram-акаунт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Началото на срещата бе отложено с 30 минути, защото по време на химните на двете страни се стигна до бой между двете агитки. След това и полицията трябваше да се намесва, а играчите на „Албиселесте“ опитаха да успокоят нещата зад едната от двете врати. Вместо това те наляха още масло в огъня, защото Емилиано Мартинез дори опита да нападне един от феновете, но бе спрян от охраната.

Видяхме ги как бият и репресират хората. Същото стана и на финала на Либертадорес. Прибрахме се в съблекалнята, защото това бе най-добрият начин, за да успокоим всички, тъй като имаше риск да стане трагедия“, каза Меси пред Reuters веднага след мача.

Срещата в крайна сметка се изигра, а резултатът бе 0:1 за Аржентина. Това се превърна в трета поредна загуба за Бразилия и определено обстановката в най-успешния отбор в историята не е цветуща към момента.