Оттеглилият се от футбола преди няколко седмици Джорджо Киелини ще продължи кариерата си в ФК Лос Анджилис като треньор по развитието на играчите. Това бе обявено от американския клуб. Имаше слухове, че легендата ще се завърне на ръководен пост в Ювентус. 39-годишният футболист окачи обувките си на 1 януари, след като изведе ФК Лос Анджелис до Купата на МЛС през 2023 г.

Той се опитваше да реши дали да остане в Съединените американски щати, или да се завърне в родината си, като се появиха информации, че за него се готви работа в стария му клуб Ювентус. Снощи обаче беше обявено, че Киелини ще остане в Лос Анджелиси като треньор по развитието на играчите, като ще работи със старши треньора Стив Черундоло и екипа.

"Бяхме благодарни, че Джорджо изигра последните 18 месеца от кариерата си в LAFC", заяви съпредседателят и главен мениджър на клуба Джон Торингтън на официалния уебсайт на клуба. "През това време той доказа какъв актив е за LAFC в редица отношения и ние сме развълнувани да добавим към нашия щаб за предстоящия сезон един наистина блестящ футболен ум, невероятен лидер и още по-добър човек."

Централният защитник започва кариерата си в Ливорно, като през 2004 г. преминава във Фиорентина, а през 2005 г. - в Ювентус, където остава до преминаването си в Лос Анджелис през 2022 г. Киелини има 45 мача за ФК Лос Анджелис във всички състезания, като им помага да спечелят две титли в Западната конференция и Купата на МЛС през 2022 г., както и да достигнат до финала на Шампионската лига на Конкакаф през 2023 г.

Той също така натрупа 117 старши мачове за Италия, като беше капитан на отбора до триумфа на Евро 2020.