Националният отбор на Швеция обяви предстояща приятелска среща със Сърбия, на която ще бъдат отбелязани кариерата и постиженията на Златан Ибрахимович. 42-годишният футболист окачи обувките си в края на миналия сезон, с което сложи край на невероятната си 24-годишна кариера, в която спечели дълъг списък от големи отличия, включително пет титли на Италия, четири титли на Франция, титлата на Испания и две титли на Холандия.

След оттеглянето си Ибрахимович за кратко се оттегли от футбола, но се завърна в края на миналата година, поемайки ръководна роля в Милан като съветник на собствениците "Ред Биърд". Отборът го смята за важен елемент от задния състав, който оценява присъствието му в съблекалнята.

Както бе обявено от Шведската футболна асоциация, на 8 юни на стадион "Friends Arena" в Стокхолм е организирана приятелска среща между Швеция и Сърбия, която ще се играе в чест и по повод на знаменитата кариера на Ибрахимович. По време на кариерата си нападателят вкара 62 гола и даде 25 асистенции в общо 122 мача за Швеция, като представи страната си на две световни първенства и четири европейски първенства.