Нападателят на Бразилия Винисиус Джуниър е разочарован от фалстарта, който Бразилия направи в турнира Копа Америка. Тази нощ Селесао завърши само 0:0 срещу Коста Рика. Звездата на Реал Мадрид обвини терените в САЩ за провала на бразилците.

Винисиус не можа да вкара гол срещу Коста Рика и беше сменен след 69 минути игра. Когато след това бе интервюиран от медиите, той не само изрази разочарованието си от загубените точки. "Нямаме оправдания, но несъмнено теренът не ни помага", заяви Винисиус. 'Качеството на терените в Америка и Европа са напълно различни един от друг. Освен това намалиха размера на терените, за да ни затруднят още повече".

"Трябва да се подобряваме, за да можем да продължим да правим велики неща, независимо от обстоятелствата. Ще бъде труден турнир, но ще направим всичко възможно, за да донесем радост на нашата страна. Разбира се, нашите фенове искат отговор, но ние вървим напред малко по малко и съм сигурен, че в следващия мач ще играем много по-добре. Знаем какво ще бъде това състезание, как ще изглеждат терените и какви ще бъдат съдиите и играчите. Знам също, че трябва да се подобрявам и какво мога да направя за отбора и страната ни. Треньорът е нов, както и играчите, и затова ни трябва време", заяви нападателят на Реал Мадрид.

Бразилия ще изиграе още два мача в групата срещу Колумбия и Парагвай.