Първият осминафинал от турнира за Купата на България между ЦСКА и Левски в събота може да се играе без публика заради изцепките на армейската публика по време на мача с Лудогорец от първенството.

До безпрецедентното решение на БФС може да се стигне, тъй като през второто полувреме публиката на червените от Сектор В започна да мята бутилки по терена, изнервена от развоя на срещата. Всичко това се случи при резултат 2:0 за Лудогорец.

Тогава напрежението на терена се нажежи, като се наложи дори главният арбитър Георги Йорданов да взима нещата в свои ръце. Съдията заплаши, че ще прекрати мача заради невъздържаните фенове на ЦСКА.

Въпреки че срещата в крайна сметка не бе прекратена, то в докладите на съдиите и делегата всичко ще бъде описано и към момента е почти сигурно, че армейците ще бъдат санкционирани от Дисциплинарната комисия към БФС.

Припомняме, че преди няколко седмици Левски извади късмет и игра срещу Локомотив Пловдив на празни трибуни, което определено помогна на сините да спечелят с 3:2. Сега съществува вероятност и срещата срещу ЦСКА да се състои без публика, което ще бъде прецедент в историята на Вечното дерби.

Дали обаче във футболния ни съюз ще се осмелят да наложат соленото наказание на ЦСКА ще стане ясно към средата на седмицата, когато Дисципът ще направи редовното си заседание.