Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз спря правата на треньора на Берое Петър Хубчев, информира сайтът на централата. Решението е от 15 ноември, но е публикувано и официално оповестено днес.

„Спира се правото да изпълнява функции от името на отбора на Петър Хубчев (ст. треньор на ПФК ”Берое”) като наказанието ще се определи на следващо редовно заседание на ДК към БФС“, се казва в съобщението, поместено в сайта на БФС.

В същото време помощник треньорът на Берое Левон Апкарян коментира скандалите около Берое в последните седмици.

„Единственото, което ни интересува е как да играем в рамките на позволеното. Но се вижда някаква тенденция, когато отидем със самочувствие, искаме да спечелим, ние биваме обвинявани в какво ли не. Съдиите ни се извиняват после. Това са неща извън футбола, а нас ни интересува само и единственото работата.“

„Искаме да сме равнопоставени. Щом четири отбора не си пускат играчите, нормално е и ние да си изискваме нашия футболист. След като се получи червеният картон на Пламен Крумов, го върнахме, не знаехме, че няма право да играе.“

Помощник треньорът обясни и ситуацията с Амир Саюд. „Той тренира с нас, има много интересни качества, но трябват и още, за да пасне. Той е здрав и тренира, не е готов на 100%. Покаже ли, че трябва да е на терена, ще бъде в групата,“ завърши Апкарян.