Славия удари с 1:0 Локомотив София в Надежда и спечели жизненоважни три точки в борбата за оцеляването си. Единственото попадение в мача заби Галин Иванов в 89-ата минута.

Срещата не предложи особени футболни достойнства, на терена изобилстваха битката и здравите единоборства, головите положения бяха рядкост, но в крайна сметка Славия заби едно попадение и взе победата.

Срещата започна с атаки и към двете врати. В първата минута Милан Йованович стреля с глава след центриране на корнер, но топката мина над вратата на Славия. Последва и силен диагонален шут на Маркиньос, но в аут.

"Белите" отговориха с греда в петата минута. Тогава Атанас Курдов стреля с глава от близко разстояние, но топката срещна напречната греда. Гостите създадоха още едно положение. Банинг получи хубав пас на чиста позиция и стреля остро, но право в тялото на защитник на Локо.

Домакините отговориха с положение на Гаел, но той стреля твърде неточно в аут. В 19-ата минута Атанас Курдов преодоля защитата на Локо и стреля от дъгата на наказателното поле, но до гредата. Постепенно темпото на игра падна, а действията се развиваха основно в средата на терена.

Така се стигна до 41-ата минута, когато Да Силва можеше да вкара от пряк свободен удар, но топката мина до гредата на Локо. В продължението на първото полувреме пък Елтон можеше да даде предимство за домакините, но отново топката не посети мрежата.

В началото на второто полувреме двата отбора едва не се хванаха за гушите, след като Гаел изблъска Галин Иванов, който му попречи да изпълни фаул в центъра на терена.

Това бе и най-запомнящото се нещо до 61-ата минута, когато удар на Да Силва от дъгата на наказателното поле, мина над вратата на Локо. Четири минути по-късно Славия имаше нов шанс, но този път Курдов изпусна.

В 67-ата минута Славия скочи за дузпа, но такава правилно не бе отсъдена. "Белите" продължиха да доминират, но направиха пореден пропуск, този път дело на Радослав Димитров. Така се стигна до края на мача, когато Галин Иванов бе изведен сам срещу Галев и с техничен удар вкара за крайното 0:1.

ЛОКО - СЛАВИЯ 0:1

Голмайстор:
Галин Иванов (89)

Локо: 84.Галев, 18.Дюлгеров, 69.Елтон, 5.Ранджелович, 47.Йованович, 94.Махамат, 33.Том, 28.Маркиньос (к), 92.Гаел, 7.Писаров, 76.Базея.

Славия: 12.Е.Петров, 3.Банинг, 20.Р.Димитров, 22.Генев, 5.К.Велков, 21.Пашов, 23.Шалаев, 91.Да Силва, 33.Г.Иванов, 8.Янков (к), 9.Курдов.