Бранителят на Славия Стефан Велков не скри амбицията си да достигне нивото на игра на Манчестър Юнайтед. Както е известно, талантът на Славия изкара пробен период при "червените дяволи".

"Аз си изкарах много добре там и се насладих на престоя си. Получих възможност да се докосна до истинския футбол, да видя как тренират на най-високо ниво", каза младокът пред bTV.

"Получих програма от кондиционния треньор на Манчестър Юнайтед за подобряване на физическите си качества. Тя е за бързина, експлозивност, взривност. За да мога да стигна на тяхното ниво, защото на Запад работят по-добре, отколкото тук."

"Понеже аз гледам футбол и очаквах пред какво мога да се изправя. Изненада ме колко бързо играят и колко бързо идват към теб. Не тичат бавно, а всичко се прави на много високо обороти. Наистина е тежко, но това е нивото, до което трябва да стигна."

"Там техническите качествата са ги оставили малко по-назад. Единоборствата са много здрави и тежки. Ако си техничен, това е плюс, но най-важно е да влизаш здраво в сблъсъците."

"Престоят в Манчестър Юнайтед ме мотивира силно. Мисля, че мога да стигна нивото на английския футбол. Всичко зависи от мен, само да съм жив и здрав. Сега съм в България и мисля как да се докажа в България."

"Когато отида в чужбина, тогава ще мисля как да се докажа там. Неманя Видич и Рио Фърдинанд ми предложиха да се снимат с мен след обяд и аз нямаше как да откажа", завърши с усмивка своето изказване Стефан Велков.