Славия победи Хасково с 5:1 в отложения мач от 21-вия кръг на „А“ група. Двубоят трябваше да се играе на 7 март, но беше отложен заради обилния снеговалеж в града на Богородицата и тежкия терен на стадиона.

„Белите“ завършиха на 9-то място в първенството след края на редовния сезон с 23 точки, а Хасково е на последната 12-та позиция с актив от само 7 точки.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия футболист и треньор на Хасково Богомил Попов, който почина на 74-годишна възраст.

В 35-та минута след изпълнение на ъглов удар капитанът на "белите" Радослав Василев надскочи всички и с глава изпрати топката под гредата в мрежата на Николай Банков - 1:0 за Славия.

Това бе първият мач на Радослав Василев като капитан на Славия. В самия край на полувремето старши треньорът на домакините Емил Велев направи две принудителни смени след контузиите на Тейнур Марем и Владислав Узунов. По-сериозно изглежда положението с първия, който падна на рамото си. Според първоначалната информация от лекарския щаб на домакините Марем е с извадено рамо, а Узунов е с болки в кръста.

В 49-та минута Григор Долапчиев изведе по отличен начин Димитър Алексиев и той с удар от воле изпрати топката в мрежата на Марио Кирев – 1:1.

След изравнителния гол на домакините обаче последва истинска голова фиеста на гостите от София. В 54-та минута Василев след продължителен рейд излезе на границата на наказателното поле, освободи се от двама защитници и стреля точно за 2:1 за Славия.

Две минути по-късно Петър Атанасов след центриране увеличи на 3:1 за Славия. В 80-та минута влезлият преди четири минути на терена камерунецът с френски паспорт Франк Мбарга вкара красив гол от воле и увеличи резултата на 4:1 за гостите. Това бе и дебютът на Мбарга за столичани.

В 88-та минута Джереми Манзоро излезе сам срещу вратаря на домакините и оформи крайния резултат в мача – 5:1 за Славия.