Треньорът на Хасково Емил Велев-Кокала подаде оставка след тежката загуба с 1:5 от Славия в отложен мач от 21-ия кръг ма „А“ група.

Още по темата

 


Специалистът беше категоричен, че си тръгва от града на Богородица и няма какво да го спре. "Няма да си върна думите назад. Чувствах се добре тук, все още се чувствам добре, но след като няма резултати, трябва да се направят промени", каза Велев.

Той коментира и поражението от „белите“. „Не знам защо нямаше никакво настроение. А и двете принудителни смени нарушиха баланса в защита. Когато напрежението вземе връх, нашите футболисти правят уникални грешки. Като цяло отборът на Хасково не е за „А“ група. Но има 10 мача, които трябва да се изиграят“, добави Велев.

Наставникът на столичани Иван Колев пък остана доволен от изразителния успех на възпитаниците му.

„Поздравявам футболистите, играха агресивно и в двете фази. Спечелихме с бързина, агресивност и издържливост. Този формат на първенството и разделянето на две шестици не е най-удачният, защото така се намалява интереса на публиката, но това е друг въпрос. В Славия за мотивация не говорим, защото един професионален футболист трябва да се старае да вложи максимум усилия, независимо в какъв мач играе“, каза Колев.