ЦСКА може да изпусне новия си титулярен вратар.

Максим Уваренко ще си тръгне от тима през лятото, ако отборът продължава да бъде във финансова криза, а това признание направи неговият агент Дмитрийс Хохловс пред латвийското издание "Sporta-klubi.lv".

Идеята за интервюто бе провокирана от признанията на вратаря, че не е получавал пари на "Армията" и е взимал заеми, за да си плаща квартирата.

Уваренко започна като титуляр в последния мач на "Червените" и не допусна гол, а освен това се очаква утре да играе и срещу Лудогорец в стартовия състав.

"ЦСКА искаше Максимс още през лятото, но тогава от клуба му Вентспилс не го пуснаха. Още тогава знаехме, че българите имат финансови проблеми. Затова, когато се свързаха с нас отново през януари, говорихме как е положението с парите в клуба."

"Лично президентът ни каза, че всичко е наред и има някакви дългове, които щели да бъдат изчистени и не били проблем. Той каза, че забавяне имало, но то било само за 2-3 седмици. Затова подписахме, но започнаха проблемите."

"Все пак ние не сме луди да подписваме, ако няма финансова стабилност. Да видим дали думата на президента ще е истина и дълговете ще бъдат изчистени. Със сигурност Уваренко ще доиграе сезона в ЦСКА. Договорът му важи и за след това, но ако положението е такова, ще помислим за разтрогване", сподели Хохловс.