Двама футболисти със сигурност ще напуснат ЦСКА през лятото, пише "Тема Спорт". Става дума за вратарят Якуб Дивиш и за халфа Марио Бръкляча.

Стражът е в ЦСКА под наем и "червените" нямат никакво намерение да удължават договора му. Причина за това са разочароващите му изяви от началото на сезона.

Въпреки привличането на Максимс Уваренко през зимата, Стойчо Младенов продължи да залага на Дивиш, но той не оправда доверието.

След като се издъни в контролата с Хоризонт (Турново) (2:2), новият наставник Галин Иванов реши да го извади от групата за гостуването на Лудогорец, което е ясна индикация, че няма да се разчита повече на него. Дивиш ще бъде свободен да се върне в Млада Болеслав през лятото.

Бръкляча, който бе привлечен през зимата, показа добро представяне в контролите, като се очакваше дори да замени Стивън Сънди в титулярния състав.

С началото на официалните мачове позитивте от играта му се изпраиха и Бръкляча, също като Дивиш, остана извън групата. Най-вероятно през лятото договорът му, който е до юни 2016 г., ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

Освен двамата чужденци, ще има и други играчи, които ще напуснат клуба с идването на новата власт. Тя ще иска в отбора да има повече българи, ще оптимизира и разходите за първия състав.

Маркиньос е сред играчите, чийто статут на "Армията" предстои да бъде преразгледан. Бразилецът в момента взима по 15 бона на месец и ако иска да остане в отбора и за следващия сезон, ще трябва да се съгласи на драстично намаление на заплатата си.