Общо 360 000 лв. с ДДС е цената на модернизацията и реконструкцията на Националния стадион „Васил Левски”, която включва поставянето на нова тревна настилка и нова поливна система, стана ясно по време на инспекцията, която направи министър Красен Кралев на стартиралите ремонти дейности на обекта.

Изпълнителят на проекта трябва да извърши дейностите по договора за срок до 49 календарни дни от датата на подписването, а договорът за модернизация и реконструкция на тревния терен е подписан на 1 юни 2015 г. Дейностите обхващат и изваждане на отоплителната система, което е много фина процедура.

“В момента Национална спортна база подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за закупуване на ново информационно табло на приблизителна стойност около 430 000 лева очаквана цена. Следващият етап от реконструкцията предвижда запълване на фугите между седалките на стадиона, за да се спрат течовете в залите".

"За тази цел са предвидени около 100 000 лева. Планира се в следващите години и изграждането на втора козирка над сектор В“, информира министър Красен Кралев по време на инспекцията, на която присъства и Пламен Манолов, изпълнителен директор на НСБ ЕАД.