Още един от основните футболисти на "Левски" си тръгва от "Герена". Става въпрос за Борислав Стойчев. Роденият в Хасково състезател има договор за още една година, но отказва да остане при занижените условия, които му предлагат "сините".

Борко Стойчев бе един от тези, които минаха през офисите на Герена в дните след финала за купата с "Черно море". Още тогава бранителят намекна, че предстоят още разговори.

На Стойчев му е било предложено да си намали заплатата с 20%, ако иска да продължи да носи синята фланелка. Това не се харесало на бранителя и той е обявил пред спортния директор Георги Иванов и председателя на УС Иво Тонев, че му трябва време да помисли.

След това централният защитник замина на лагер с националния за контролата с Турция и евроквалификацията срещу Малта. При завръщането си в България Стойчев отново е провел разговор, на който е заявил, че няма да отстъпи от поставените от него условия.

Гонзо и Тонев обаче се запънали и засега контакт между "Левски" и хасковлията няма. Борислав все още е в почивка и не е почнал подготовка под ръководството на Стойчо Стоев, а към днешна дата няма индикации това да се случи.

Днес или най-късно в началото на другата седмица бранителят и шефовете ще имат нова среща, на която ще опитат да изгладят различията си.

Треньорът на "Левски" иска Борко да остане на всяка цена в отбора. Стойчев е твърд титуляр в схемата на "сините", а още повече че Емил Нину и Аймен Белаид по всяка вероятност ще си тръгнат от Герена.

Ако Стойчев не се разбере с Гонзо, това ще е нов тежък удар по амбициите на столичани.