Финансовата криза в Локомотив Пловдив е на път да приключи, след като клубът се уреди с два спонсора. Това обяви почетният президент на "черно-белите" Христо Бонев-Зума пред вестник "Марица", но не пожела да разкрие името на фирмите.

"Край на мъките! Локомотив вече е спасен. Осигурени сме финансово и спокойно вече ще може да планираме развитието си. Два спонсора ще осигурят напълно издръжката на нашия клуб", заявява Бонев.

"Изричното желание на двете компании е за момента да не се споменават. Това ще го обявим на специална пресконференция вероятно другата седмица", уточни Христо Бонев. "Най-накрая съм доволен, защото тази неизвестност от началото на годината направо ме убиваше. От началото на годината с Наско Узунов няма град в страната, в който да не сме били. Ходихме и търсихме помощ за спасението на клуба. Дори на моменти ме е обхващало отчаяние".

"Сега обаче усилията ни се възнаградиха. Това разбира се се дължи на цялата черно-бяла общност. На тези, които и в най-тежките моменти не предадоха вярата си, а идваха на стадиона. Имаше мачове, когато бяхме 200 души заедно с полицейските кучета. На тези хора искам да благодаря най-много. Специална благодарност искам да изкажа на първото сдружение".

"Тези момчета преведоха клуба през най-трудните моменти. Сигурно има горчилка у тях, но като истински локомотивци те и сега са на стадиона. Няма как да не спомена и второто сдружение начело с Ники Неделчев. Те дойдоха в най-сюблимния момент, когато на Лаута почти беше хлопнал катинарът".

"Сега е времето за обединение. Да се забравят стари вражди и всички да погледнем напред. Защото клубът трябва да бъде изграден почти наново. Лично аз ще настоявам най-специално внимание да се отдели на школата, защото много ме боли моментното й състояние. От там трябва да тръгнем", емоционално заяви Христо Бонев.

"Първо ще се свика ново общо събрание, на което ще бъде избрана нова управа. На базата на финансовата стабилност тя ще бъде много по-професионална. Финансов директор ще следи за всяко плащане, за да няма злоупотреби и излишни харчове".

"Бордът на директорите ще назначи изпълнителен директор, който оперативно ще управлява клуба. Всичко това предстои. Първата задача на нас локомотивците е в неделя да напълним Лаута, да подкрепим отбора, за да се поздравим с победа над Левски. Вярвам, че Христо Колев и момчетата му ще ни зарадват. Само Локо!", каза в заключение Зума.