Шампионът с Етър, Левски и ЦСКА Георги Василев-Гочето заяви, че Лудогорец трудно ще изпусне върха до края на шампионата. „В Разград, независимо кой е треньор, с изключение на португалеца Бруно Рибейро, нещата вървят. Явно трябваше още от началото да заложат на български наставник като Ераносян, който успешно да защитава интересите им".

"Не искам да коментирам Рибейро, защото той нямаше много време за адаптация в отбор, който бе сериозно реконструиран – тимът бе напуснат от фигури, които имаха доста важна роля. Лудогорец бе достигнал до нивото на ансамбъл, но синхронът бе нарушен“, каза пред „Тема Спорт“ Василев. „Естествено, не всичко в момента е изчистено, но с класата на играчите постепенно ще влизат във форма".

"Фактът, че вече излязоха на първа позиция, говори, че отново ще се състезават само със себе си. Класата им е безспорна и доколко ще е интересно първенството е трудно да се каже“, отбеляза Гочето, цитиран от "Тема спорт".

„Лудогорец направи много полезен ход с привличането на централния нападател Клаудиу Кешерю и запълни тази празнина в състава. В доста от двубоите имаха добър ритъм и държаха топката, но всичко ставаше далече от противниковата врата, сега това се промени. Кишада не успя да запълни празнината, оставена от Роман Безяк, и клубът веднага реагира".

"Още в дебюта си срещу Локомотив Пловдив Кешерю показа, че ще реши този проблем. На Лудогорец все още му липсва малко агресивност в действията, няма ги тези включвания от крайните бранители, които бяха маркови".

"Тепърва обаче ще идва и повече разнообразие от действията на халфовата линия. Разградчани имат още да работят. Там целта е да са готови следващото лято. Защото на фона на другите отбори – класата им в момента е напълно достатъчна за титла“, категоричен е специалистът.

Василев коментира и предстоящия двубой със Славия. Мачът от седмия кръг на А група е в петък, 28 август, от 20:00 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2. „Лудогорец не бива да подценява белите".

"Ще стане интересен мач, още повече, че Славия има добри постигнати резултати в Разград. До момента белите изненадват с доброто си представяне и дано да продължат по същия начин“, завърши Василев.