Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев възнамерява да привлече в представителния отбор още едно от момчетата, които тренират в ДЮШ на клуба. Младият наставник умува върху три имена, две от които са от набора, който води Методи Деянов, негов бивш съотборник на „Армията”.

Янев има сериозни наблюдения върху юношеските формации, които се допълват от информацията, която получава от своя помощник Владимир Манчев, както и от Пламен Марков, който е отговорник за червената школа.

Очаква се в следващите дни старши треньорът на ЦСКА да привлече още един играч от академията, като най-вероятно ще спре избора си на един от централните нападатели в школата.

В момента Янев разполага само с двама играчи за този пост, които си вършат отлично работата и не спират да вкарват – Костадин Хазуров и Преслав Йорданов. При евентуална контузия на един от тях обаче треньорът ще остане без никакъв избор за върха на атаката.

Именно поради тази причина в близките дни един от централните нападатели в ДЮШ ще започне подготовка с представителния състав на ЦСКА. На този етап Янев разчита на една дузина футболисти, минали през школата на клуба, като някои от тях показват сериозен потенциал за развитие и от тях зависи доколко ще съумеят да се възползват от предоставената им възможност за изява и доказване.

Наставникът на армейците обръща специално внимание на младите надежди на клуба, като често провежда индивидуални разговори с тях. На този етап Янев е използвал най-много централния бранител Божидар Чорбаджийски, който е несменяем титуляр в ядрото на ариергарда.

Головодов също си спечели място в състава. 17-годишното крило вече се отчете с няколко гола и асистенции. Малко под очакванията на този етап се представя друго крило – Радой Божилов, който през пролетта бе преотстъпен в Добруджа.