Наставникът на Ботев (Пловдив) Ермин Шиляк заяви след загубата от Славия с 0;2, че решението за отстраняването от отбора на четирима играчи – Йордан Христов, Пламен Николов, Мариян Огнянов и Жоел Чибамба, не е лично негово, а на всички в клуба.

„Загубихме с 0:2, но сменихме доста футболисти, играхме по различен начин. Нормално е когато за първи път изгледаш в подобрен вид, да направиш грешки. Всички заедно в клуба решихме ,че трябва да направим промени и ги направихме. Това е добра възможност за други футболисти да покажат качествата си на терена. Особено за младите това е добър шанс да се докажат, ще видим какво ще се получи. Това е общо решение, взехме го заедно. Сега имам 18 футболисти, някои от тях са контузени. Това решение не е мое, не е на щаба, взехме го заедно”, заяви Шиляк пред „Диема” след поражението.

Той не даде ясен отговор на въпроса дали и кога четиримата отстранени ще се върнат в първия тим.

„Никога не знаеш какво ще се случи. Те имат договори с клуба и ще видим какво ще се случи. Обикновено преди 1-2 години Ботев разполагаше с друг бюджет, много неща се промениха”, коментира словенецът.

Шиляк изрази желание да остане в Пловдив.

„Аз дойдох тук в хода на сезона, той вече бе започнал и това бе допълнителна трудност за мен. Не познавах играчите, не бях правил трансфери, просто дойдох тук да дам най-доброто от себе си. Да, искам да остана, аз съм професионалист, бих искал да остана”.