Универсалният футболист на Ботев Пловдив Орлин Старокин почти сигурно ще играе в Австралия от Нова година. Той е получил разрешение от ръководството на тима да води преговори за свой трансфер в Нюкасъл Юнайтед Джетс.

Старокин има контракт с жълто-черните до края на кампанията, но почти сигурно ще бъде пуснат без пари в чужбина. Той се договаря за двегодишен контракт с австралийците. В момента този отбор е на седмо място в местната Висша лига.

28-годишният Старокин пристигна в Ботев след старта на сезона. Преди това той бе част от румънския Динамо Букурещ, но прекрати взаимоотношенията си с този клуб по взаимно съгласие. Преди това юношата на ЦСКА носи екипите на казахстанския Иртиш и Левски.

Днес Ботев Пловдив започва тренировки за последния мач за годината с Монтана. Канарчетата гостуват на „Огоста“ в неделя от 14:00 часа. До петък включително те ще имат по едно занимание на ден. В събота жълто-черните заминават за Монтана, където ще е и последната им тренировка.

Градският съперник Локомотив Пловдив пък може да се подсили през зимата с централния защитник Димитър Везалов. Интересното е, че той бе част и от Ботев Пловдив, където бе пратен под наем от Левски.

Бранителят носи и екипите на Берое и Славия. В момента той е част от втородивизионния Банско. Везалов е получил покана да изкара пробен период на „Лаута“.