Ботев успя да победи Локомотив в голямото пловдивско дерби с което започна втория полусезон на родния шампионат. 

"Канарчетата" надвиха противника си с 1:0 пред препълнените трибуни на клубната им база в Коматево, а Тодор Неделев направи повторен официален дебют за клуба на сърцето си.

Единственото попадение бе дело на Лъчо Балтанов, който се разписа след фантастичен гол от воле, от дистанция, в 8-ата минута.

"Смърфовете" бяха в този мач без наказания си голмайстор Мартин Камбуров, а самата среща започна с едноминутно мълчание в памет на Трифон Иванов.

Благодарение на успеха си Ботев вече има предимство в сблъсъците с Локо, като е постигнал общо 37 успеха срещу "Железничарите", а е загубил с мач по-малко. 

Това бе и 101-а среща между тези два отбора в исторически план. 

След успеха Ботев се изкачи на 6-ото място в класирането с 23 точки в актива си, като по този начин измести днешния си противник, докато Локо спадна с позиция по-надолу и е на 7-ото място.


Срещата започна по най-добрия начин за Ботев и в 8-ата минута домакинският тим успя да открие резултата в срещата.

Балтанов овладя пас на Ощипко от левия тъч на гърди, а след това с прекрасно воле от дистанция матира Ел Харуби и заби топката в десния ъгъл на вратата му.

Няколко минути след това обаче Локо бе на път да изравни, но гредата спаси Ботев. Крум Стоянов нацели страничния стълб с много хубав и нисък удар. 

В 18-ата минута Балтанов видя добре Нелсън, но холандецът стреля покрай вратата от 17-18 метра. 

Две минути след това Локо направи първа смяна, след като Бирсент Карагарен влезе на мястото на незабележимия Айкут Янъков.

В 26-ата минута Огнянов прати топката в аут след удар с глава и така пропусна нелош шанс да направи нещо интересно.

До почивката не се създаде нищо кой знае колко интересно, а след нея ситуацията не се промени и първото по-опасно положение през второто полувреме бе в 61-ата минута.

Tогава обаче Ел Харуби спаси вратата си след прекрасния нисък удар на Йордан Христов и така запази интригата жива.

В 76-ата минута Старокин пострада, след като постави тялото си след много тежък удар на Райнов, но все пак успя да се изправи на крака. 

До края на терена не се случи нищо интересно и резултатът се запази, а през второто полувреме нямаше почти голови положения.

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКО ПЛОВДИВ 1:0
1:0 Балтанов 8

БОТЕВ: Голас, Христов, Терзиев, Гамаков, Ощипко, Балтанов, Огнянов, Юсеин (73 - Старокин), Неделев (85 - Милев), Кифуети (64 - Васев), Нелсън

ЛОКОМОТИВ: Ел Харуби, Крумов, Тунчев, Котев, Стоянов, Велев, Райнов, Янъков (21 - Карагарен), Марчев, Гъргоров, Гай